Om oss
Vi grillar och gillar kebab i Linköping!
Det är nästan som hemma. Och så har det alltid varit. Sedan 1996 har vi grillat och skurit kebab enligt egna recept i Linköping. Det är närproduktion och gör oss till en viktig arbetsgivare i Linköping, något vi värdesätter högt. Vår utgångspunkt från Mälardalen gör att vi finns nära våra kunder och konsumenter – vilket ger oss en unik möjlighet att följa Svenskarnas matvanor. Som ledande kebabtillverkare har vi fantastiska möjligheter att vårda och utveckla våra kebabprodukter och marknaden i Sverige, Finland och Danmark.
Vi har en enkel matfilosofi eftersom vi är en restaurangleverantör från början. Vi förstår att vår prestation och kvalité är våra kunders framgång – ert rykte är vårt rykte.
För oss symboliserar krögaren/restauratören en matälskare som alltid sätter sina gäster främst och ogärna kompromissar. Det är en person med båda fötterna på jorden och hjärtat i köket. Den typen av människa vill vi ge det allra bästa vi har. Därför måste vårt gastronomiska urval matcha en restaurang både i råvaror, receptur, kvalité och prissättning.
Tillsammans med kunderna försöker vi alltid utveckla och förbättra det vi gör. Mat från våra kök ska smaka som när du går på restaurang även när du tillagat din kebab hemma själv!
Vi grillar 40 ton kebab i veckan!
Ett dönerspett väger nästan 200 kg!
Vi är 33 anställda som älskar kebab!
Vi har 27 toppmoderna kebabgrillar!
Kvalitet
PROVTAGNINGAR & CERTIFIERINGAR
Hemligheten bakom den goda smaken och tilltalande konsistensen av vår kebab är enkel, vi använder endast noga utvalda råvaror från bra leverantörer och utan onödiga tillsatser. Vi genomför även fettanalyser på varje blandning av kebaben för att säkerställa en jämn fetthalt i slutprodukten.
Kvalitet och matsäkerhet är viktigt för oss, därför är vi mycket stolta över att vara den enda kebabtillverkaren i Sverige som har en FSSC 22000 certifiering. En certifiering som kontrolleras grundligt årligen för att du som konsument skall vara säker på att du alltid får samma fina vara vid varje tillfälle
Meetab arbetar med en obruten fryskedja för att förhindra bakteriebildning, från tillverkningsstart där vi använder fryst nötkött av ungtjur vid nötkebabproduktion till leverans med frysbilar.
Varje månad genomförs ca 20 provtagningsanalyser på råvara, ytor och utrustning av både ackrediterat laboratorium och oss själva för att säkerställa god livsmedelssäkerhet för våra kunder.
Meetab som arbetsplats
ERFAREN PERSONAL
Meetab värnar om en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering med rättvis behandling och ser det som en självklarhet både för våra medarbetare och för vår verksamhet i stort.
Vår personal har många års erfarenhet av kebabtillverkning. Flera av våra anställda har varit en del av Meetab från starten 1992, vilket vi ser som ett tydligt bevis på att våra medarbetare trivs och känner stor stolthet över att få tillverka kebab till både restaurangägare och konsumenter.